Katarina Eningsjö

Katarina Eningsjö bor i den vackra byn Rotbrunna utanför Enköping. Där driver hon tillsammans med sin man Claes sitt livsprojekt; Rotbrunna Häst & Kursgård där hästen och människan står i centrum. På gården finns förutom ett team av tvåbenta även ett 15-tal medarbetare i form av lusitanohästar som lever i små och lite större grupper på lösdrift. De har alla fått utrymme att utveckla sin personlighet, att ta sin plats och de har olika saker som de gärna lär oss människor; tex att vara fokuserad och tydlig, att inte klämma, att ge mindre hjälper och att andas ordentligt. 

Katarinas uppdrag och passion är att i en harmonisk miljö hjälpa människor att förstå vad vi kan lära oss av hästarna om vi bara hittar vår egen mentala och kroppsliga balans. Att finna en ömsesidig kommunikation med hästarna. Att erbjuda ridning utan bromsar eller frustration där både människa och häst är nöjda efter avslutat pass. 

Förutom ridning kan man lära sig om arbete med hästen från marken och att öka sin egen kroppsmedvetenhet genom teorilektioner och kurser i bland annat bodyawareness.

Kurser i healing och retreats planeras i skrivandet stund. Något vi ser väldigt mycket fram emot att kunna erbjuda.

Målet är att alla besökare ska lämna gården med en önskan om att komma tillbaka<3 

Kontakt: katarina@rotbrunna.se

Hemsida: https://www.rotbrunna.se

Facebook: https://www.facebook.com/rotbrunna

Instagram: https//www.instagram.com/team_rotbrunna