Ulrika Jonsson

Ulrika Jonsson arbetar som ridlärare. Hon är diplomerad Svensk Ridlärare Level II, har en Skoglig Magisterexamen och är Reikimaster enligt Usui Shiki Ryho system of natural heling.

Djur och natur har alltid betytt mycket för Ulrika och hon har alltid känt en stark koppling till dessa. Hon började rida redan som litet barn och tävlingskarriären startade i tioårsåldern. Först i hoppning sedan dressyr för att återgå till hoppning och så småningom tävla fälttävlan. Efter många år med stark fokus på träning och tävling med gjorde Ulrika en tids uppehåll från hästarna och fokuserade på annat i livet. Men efter att ha drabbats av utmattningsdepression kom hästarna åter in i livet med full kraft men med ett annat perspektiv. Borta var tävlandet och fokus hamnade på samspel och kommunikation.

Med ny inriktning på en egna personliga utvecklingen fortsatte resan med hästar via Akademisk Ridkonst, Kraftskapande Ridkonst, Working Equitation och utbildning till ridlärare. Utbildningen i Reiki healing har gett Ulrika ett verktyg att hjälpa människor och hästar förstärkt hennes känslighet samt öppnat upp för ökad kontakt och kommunikation med djur.

I sitt arbete som ridlärare har Ulrika jobbat på olika ridskolor och undervisar både privatekipage och ryttare på hästar som jobbar i verksamhet. Ulrika känner en stark koppling till hästarna som kollegor och tillsammans hjälper de människor att utvecklas som ryttare. Genom att lyssna på hästens visdom och förstå dess behov strävar Ulrika ständigt framåt, uppåt och söker efter den där känslan av sammansmältning med hästen.

Kontakt: rikajonsson@yahoo.se
Instagram: https://www.instagram.com/ul_rikajonsson/
Facebook: https://www.facebook.com/ulrika.jonsson.777/